Патешки фенер с пикантна коричка

03/04/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор29713719581
"Важното е месото да е сочно, а коричката пикантна "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо464
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патешки фенер - около 1.5 кг
  • портокали - 2 бр.
  • мащерка - клонки (сушена)
  • пипер меланж - 1/2 к.л. (смлян)
  • сол - 1 равна суп. лъж.
  • изворна вода - 1/2 л
  • уиски - 25 мл
  • горчица - на върха на 1 к.л., по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкия фенер внимателно почиствам с пинцета от перушинки.

С горелка леко го пърля и измивам много добре. Оставям го да се отцеди от водата.

В една купичка смесвам сол, пипер меланж (прясно смлян), малко стрита мащерка, уискито, горчица и разбърквам.

Намазвам целия фенер с тази смес.

Портокалите обелвам от кората. Разделям единият на две половини и го слагам във вътрешността на фенера.

Поставям фенера в дълбока тава с капак (ако не разполагате, използвайте дебело алуминиево фолио). Отгоре нареждам резенчета портокал и поръсвам с клончета мащерка.

Наливам 1/2 л изворна вода в тавата, слагам капака и поставям във фурната за около час и половина. От време на време изваждам и поливам във получения при печенето ароматен сос.

Получава се печен ароматен фенер с интересна пикантна коричка.

Получената патешка мас може да прецедите и да съхраните в буркан за готвене.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар