Рататуй запечен с кашкавал
Ratatuj zapečen sa kačkavaljem
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Рататуй запечен с кашкавал

Рататуй запечен с кашкавал

ПетяПетя
Готвач
1281k2859003
Рататуй запечен с кашкавал
Снимка: Петя
1 / 2
03/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Влюбете се в някой, който може да готви Рататуй, запечен с кашкавал - това е вашата сродна душа"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 2 гл. стар
  • кашкавал - 70 - 80 г
  • тиквички - 300 - 350 г консерва /манджа от тиквички в подлютен доматен сос/
  • черен пипер
  • канела - по желание
  • босилек - или магданоз
  • тиквички - 1 бр. по желание
  • домати - 2 бр. (по желание)
  • червени чушки - 1бр. (по желание)
  • зелени чушки - 1 бр. (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка с диаметър 20 см се слага основата, т.е. манджичката, като малко се оставя от нея.

Зеленчуците се измива, почистват и се нарязват на колелца.

Патладжаните се посоляват, престояват около 20 минути и се измиват.

И по познатия начин в тавичката в кръг се редят шайбите патладжан и лук (при мен). Може още да се сложат и тиквички, домати, чушки.

Поръсват се със сол, черен пипер, канела и малко зехтин. И се поливат със заделената манджичка, разредена с малко вода.

Аз го пекох в халогенна фурна - първо 20 мин. на 225°C на горна скара, след което покрих с фолио и пекох още 15 мин или до пълна готовност на зеленчуците.

Махнах фолиото, поръсих с настърган кашкавал и пекох още 5 мин до разтопяване на кашкавала.

В обикновена фурна ориентировъчно се пече около 30 минути на 200°C .

При поднасяне се поръсва с пресен босилек или магданоз.

Вкусен е както топъл, така и студен!

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: