Бърз бъркан тутманик

04/04/2018
"Време е да забъркате закуската - а тя днес ще бъде бърз бъркан тутманик "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
39 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо349 674
  • Преглеждания за месеца3858
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена39

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изгасете содата в киселото мляко. Добавете солта и 1 с.л. олио. Разбъркайте добре. Сложете брашно, колкото поеме.

В отделна купа разбийте сиренето и яйцата. Сложете ги в тестото и ги разбъркайте добре с вилица, така че сместа да се разнесе навсякъде.

Подмажете и набрашнете тавичка. Изсипете сместа и я разстелете равномерна.

Намажете отгоре тутманика с жълтък и кисело мляко. Печете на 200 градуса до кафява коричка.

Механично метално сито за хубаво тесто-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
6.93 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ilko Yonkov
Ilko Yonkov
26.11.2019 07:21
ам,тъй де колкото поеме!!
2
0
sylk
sylk
06.06.2019 23:32
Наистина сте написали, че слагате брашно колкото поеме, но кажете каква гъстота на тестото трябва да се получи. По-рядко ли, по гъсто ли? Дайте някакъв пример защото има тесто за палачинки, за кекс, за питка и т.н. И още един въпрос - общото количество олио само една лъжица ли е?
11
1
ivan николов чаталов
Колко брашн
8
0
Цветелина Стойкова
Аз слагам, колкото поеме.
2
9