Панирани пилешки крокети
Pohovani pileći kroketi
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Крокети»Панирани пилешки крокети

Панирани пилешки крокети

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
Панирани пилешки крокети
Снимка: Зорица
1 / 7
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Децата ги обожават, а възрастните не пропускат да ги опитат с чаша бира - досетихте ли се за какво говорим"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Месото, беконът и топеното сирене се нарязват на кубчета. Слагат се в блендер, овкусяват се със сол и черен пипер и се разбиват до хомогенна смес.

Сместа се разпределя върху стреч фолио, отгоре се покрива с друг пласт фолио и леко се разточва с точилка. Прибира се в хладилник да стегне.

Яйцата се разбиват. Крокетите се изрязват с чаша или друга форма и се оформят със заоблени краища, овалват се първо в брашно, след това се топват в яйчената смес и накрая в галета.

Нареждат се в тавичка с постлана намаслена хартия за печене. Поливат се отгоре с тънка струйка олио.

Пекат се в предварително нагорещена на 200 - 220°C фурна на средна решетка и включен вентилатор около 20 минути или докато придобият хубав златист цвят.

Ако предпочитате пържени, а не печени, то тогава ги изпържете в тиган или фритюрник с достатъчно количество добре загрято олио - то трябва да ги покрива. След като са готови, ги изцедете върху домакинска хартия.

За соса чесънът се пресова и се смесва с киселото мляко, майонезата и копъра. Овкусява се със сол и щипка черен пипер и се разбърква.

Крокетите се сервират поднесени със соса.

Панираните пилешки крокети са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: