Здравословен домашен дюнер

04/04/2018
Даяна
отДаянаЧирак3412351
"Не забранявайте на децата да хапват дюнер, а им пригответе супер здравословен домашен дюнер "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 141
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За чесновия сос:

Цеденото мляко се изсипва в буркан. Чесънът се обелва и нарязва много, много ситно и се изсипва при млякото.

Пресният копър се измива и също се нарязва на дребно, като след това го добавяме при млякото. Накрая слагаме сол и зехтин и объркваме добре. Сосът е готов.

Плънката:
Пилешкото филе се нарязва на жулиени и се овкусява със сол, черен пипер и универсална подправка за пиле. Слагаме тигана да загрее добре (трябва да е с незалепващо покритие, за да не използваме никаква мазнина).

След като е готов слагаме пилето да се изпече от двете страни добре. След като е готово в същия тиган ще направим лука. Предварително го нарязваме на шайби и го слагаме в тигана малко да се запече.

През това време си подготвяме останалите неща за плънката - обелваме и нарязваме краставицата, нарязваме и домата, а марулята я накъсваме.

Пилешкото месо също се нарязва на дребно.След като всичко е готово и сме извадили лука от тигана, в него слагаме първо едната питка, след това и другата само да се затоплят.

Поставяме ги в големи чинии, намазваме с чесновия сос и започваме да редим от заготовките по наш избор. След това сгъваме питката за да не изпадне плънката и е нашият здравословен дюнер е готов за консумация.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар