Малинов конфитюр
Džem od maline
gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Малинов конфитюр

Малинов конфитюр

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
4803k1k2k4
Малинов конфитюр
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
05/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Да ви се намират излишни бурканчета малиново сладко, защото нашето свърши"

Необходими Продукти

  • малини - 1 1/2 кг
  • захар - 1 1/2 кг
  • лимонена киселина - 1/2 равна ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малините са много нежен и ароматен плод. Най-напред трябва да ги почистим внимателно от дръжчици и полепнали по тях остатъци от листенца. Имиваме ги внимателно с вода и ги слагаме в дълбока тава за варене на сладко.

Поръсваме ги със захарта и ги оставяме да престоят така поне 12 часа. В тавата с озахарените малини се е получил сироп. Вода не е нужно да се добавя.

Поставяме тавата на котлона. По време на варенето с решетъчна лъжица обираме внимателно получаващата се пяна и я отстраняваме.

Пет минути преди края на варенето добавяме лимонената киселина.

За проба на готовност на конфитюра, приложете стария изпитан тест със суха порцеланова чинийка. Гребнете от тавата и капнете върху чинийката. Ако капката не се разтече - готово е!

Насипете малиновия конфитюр в сухи бурканчета и стерилизирайте (за по-сигурно) за 5 минути.

Дали ще използвате ароматния конфитюр за палачинки, мекички, бухтички, сладкиши, сладоледи, заливка за цедено кисело мляко, кремчета или просто ще го хапвате върху филийка с масло - изборът е ваш.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: