gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Телешки Кюфтета по Турски

Телешки Кюфтета по Турски

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k5k7
Телешки Кюфтета по Турски
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
07/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Тайната на сочните телешки кюфтенца е да ги приготвите по турски, опитайте, ако не вярвате"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 500 г
  • бахар - 1/4 ч.л
  • кимион - 1 ч.л.
  • булгур - 1 к. ч. фин
  • магданоз - 3 с.л нарязан
  • чушки - 1 бр. малка, червена
  • лук - 1/2 глава
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • за плънката
  • лук - 2 глави
  • орехи - 50 г счукани
  • зехтин - 3 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на дребно и счукайте орехите. Загрейте зехтина на умерена температура в тиган на котлона и запържете лука. След като омекне, добавете чубрицата и разбъркайте. Добавете счуканите орехи и отново разбъркайте. Отстранете от огъня и оставете плънката да се охлади.

Междувременно залейте булгура с 1 кафена чаша хладка вода, разбъркайте и оставете да набъбне за около 10 мин.

Нарежете лука, чушката и магданоза на ситно. Замесете каймата, като добавите яйцето, лука и чушката, кимиона, бахара, солта и магданоза. Омесете хубаво каймата.

Добавете набъбналия булгур и отново омесете хубаво. Намажете дъска за рязане с олио и оформете плоски кюфтета. Поставете от плънката в едната половина и захлупете с другата. Трябва да получите нещо като полумесец.

Оваляйте кюфтетата в брашно. Изпържете ги в загрятото олио от двете страни.

Сервирайте с различни сосове или гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: