Сос Горгонзола

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k8k1
Сос Горгонзола
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции4
"С такъв разкошен сос може да поднесете всичко и то гарантирано ще е вкусно"

Необходими Продукти

  • горгонзола - 100 г
  • готварска сметана - 450 - 500 мл
  • сол - 1 щипка
  • мед - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 щипка или на вкус
  • бял пипер - 1 щипка или на вкус
  • индийско орехче - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте сметаната на слаб огън и натрошете/нарежете вътре сиренето Горгонзола.

Увеличете мъничко огъня и бъркайте, докато се разтвори и няма бучки.

Подправете със сол и подправките, сложете меда и бъркайте 3-4 минути при леко къкрене на соса за месо.

Поднесете топло в компания с месо или зеленчуци и охладено - за сос към салати.

Добър апетит!

P.S. Медът по принцип е по желание, може и без него, но на горгонзолата чудесно си пасва и няма да сгрешите ако опитате.

Сосът Горгонзола е страхотен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: