Празничен Великденски хляб
Praznični Uskršnji hleb
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Празничен Великденски хляб

Празничен Великденски хляб

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k11k5
Празничен Великденски хляб
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
07/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Козунаци, яйца, агнешко - всичко остава настрана, защото в центъра на трапезата поставяме ароматен празничен великденски хляб"

Необходими Продукти

  • хладка вода - 350 мл
  • суха мая - 1 пакетче (на Йоткер)
  • захар - 1 ч.л. (пълна)
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 кг (Кастело тип 650)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка сипвате малко от топлата вода, захарта, маята и една супена лъжица брашно. Оставяте хубаво да се активира.

Пресявате брашното, сипвате солта и замесвате тесто с останалите продукти. Покривате тестото с кърпа и оставяте на топло да втаса.

Разделяте тестото на 2 части и оформяте хубави обли топки, така ще получите 2 хляба, а ако искате един голям, оформете цялото тесто.

Покрийте тавичките с хартия за печене и поставете топките тесто, оставете да втасат.

Преди печене с остър нож направете кръстосан разрез и печете в загрята фурна на 170 градуса.

Този празничен Великденски хляб поднесете с печено агнешко и боядисани яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: