Великденски курабийки с канелена захар

ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру204184774915
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
  • Преглеждания общо460
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с телена бъркалка яйцата със захарта. В киселото мляко се разбъркват двата вида сода, сипваме в яйчената смес.

Добавя се разтопена мас, ванилия, настъргана кора от лимон и замесваме средно меко тесто, да не лепне.

Разточва се дебела кора от 1 см и с формички се изрязват зайчета, пиленца, яйца и др. Нареждат се върху хартия за печене в две тави.

Намазваме с четка с разбит белтък, поръсваме със смесена захар с канела.

Поставяме за очи стафидки, като леко се притискат в тестото.

Печем в загрята фурна 180°C 15-20 минути до бледо златисто.

Най-вкусните Великденски курабийки.

Вкусен и весел празник!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар