Мариновани пъдпъдъчи яйца

09/04/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8464923180
"Семпло и много вкусно - предястие за приятели "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо998
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата за 4-5 минути на умерен огън във вода със малко оцет и сол. Охладете и обелете много внимателно, това е най-пипкавата част.

Загрейте зехтина и в него пуснете нарязаните на филийки скилидки чесън, листата от магданоз и кориандър, дафиновия лист, солта и карамфила. Когато всичко започне да се пържи отстранете от огъня. Нужно ни е само леко запържване, за да пусне всичко аромата си. Добавете оцета, разбъркайте и оставете маринатата да се охлади.

Когато това се случи сипете в бурканче или подходящ висок тесен съд и пуснете вътре яйчицата. Приберете в хладилник за едно денонощие.

Маринованите пъдпъдъчи яйца поднесете цели или нарязани на половинки и заляти с ароматния зехтин и едрата люспеста сол (аз натривам солта с малко червен пипер с навлажнени пръсти, за да полепне).

Освен като самостоятелно мезенце, може да комбинирате маринованите яйца със салати или върху препечени филийки със сирена, пастети и други най- разнообразни комбинации по ваш вкус.

Зехтинът, който ви остане, използвайте за дресинг на салати. Ароматен е и всичко става много вкусно с него.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар