Ароматен козунак в хлебопекарна

09/04/2018
"Хлебопекарната - пръв помощник при приготвянето на козунаци за Великден "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо456
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко, предварително затоплено, и я оставете на топло, за шупне. Разбийте яйцата, заедно със захарта.

Изсипете прясното мляко с маята и яйцата със захарта в контейнерчето на хлебопекарната. Прибавете настърганата лимонова кора и ванилията.

Добавете пресятото брашно. Разбъркайте леко сместа със силиконова шпатула.

Включете на програмата за месене на 15 минути. Повторете манипулацията три пъти, като прибавяте на части разтопеното масло до оемането му.

След това включете на програма за месене и втасване.

През това време накиснете стафидите и боровинките в рома, за да омекнат.

Готовото тесто разделете на две топки. Сложете във всяка топка тесто от стафидите и боровинките.

Едната топка върнете в хлебопекарната и включете на програма за печене. Когато тестото се запече отгоре, намажете с разбит жълтък и поръсете със захар. Допечете.

Другата топка разделете на три фитила и оплетете плитка. Намажете с разбит жълтък и поръсете със захар.

Оформете козуначето и го сложете в малка тавичка с покрито дъно с хартия за печене.

Оставете тестото отново да се надигне и изпечете до готовност в загрята фурна до 180 градуса. По време на печенето може да засилите или намалите температурата на фурната.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Митко Джорджев
Много вкусно!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв