Вкусна мусака с пухкава заливка

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
2k
832
1k
4
10/04/2018
"Хубавата мусака си личи по заливката - стара кулинарна мъдрост "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 251
  • Преглеждания за месеца372
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг2.5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества
Мусака

Начин на приготвяне

В тенджера с няколко лъжици олио се пържи каймата, запържва се докато стане на трохи. Прибавя се червения пипер и доматите, разбърква се и се прибавят нарязани на малки кубчета картофи.

Долива се вода, да покрие и се вари на слаб котлон, около 5 минути, посолява се, прибавят се нарязаните пресни подправки.

Разбърква се и се прехвърля в малка и дълбока тава, пече се на 190-200 градуса до омекване на картофите и оставане на мазнина.

Докато се пече се прави заливката. Киселото мляко се разбива, слага се содата и предварително разбити яйца, разбърква се добре.

В загрято олио се пържи брашното до светло бежово, маха се от котлона и се прибавя от млечно-яйчената смес и се бърка енергично до гладка смес, посолява се.

Връща се на котлона, който се намалява наполовина, и се бърка непрекъснато до леко сгъстяване и се изсипва върху мусаката.

Пече се до златисто около 10-15 минути. След изпичане се поръсва с нарязан на ситно магданоз и се охлажда леко преди нарязване, за да не се разпадне и да е цяло парчето. Сервирайте с чаша таратор.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар