Икономична празнична питка

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
400
190
4
10/04/2018
"Хубавите питки се правят с много мерак и щипка любов, не с много продукти "
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо770
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тестото се замесва нелепнещо тесто, поставя се в купа и се покрива със стреч фолио.

Втасва около 1 час, после се разделя на седем части, всяка се прави на фитил, усуква се и се връзва на възелче, всички части се правят така.

Нареждат се в тава с хартия за печене, намазват се с жълтък и няколко капчици вода и олио.

Поръсва се със сусам и се оставя да втаса във фурната на 40-50 градуса около половин час, после се пече на 180 градуса до златисто.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар