Пухкав бял хляб в хлебопекарна

10/04/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1453139714805
"Слагаш, натискаш копчета, хапваш с удоволствие - такива рецепти обичаме "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо83 152
  • Преглеждания за месеца5388
  • Преглеждания за седмицата952
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • вода - 270 мл
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. (пълна)
  • суха мая - 1 ч.л.
  • брашно - 450 г (София мел класик)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко водата, за да не е студена, и сипете в хлебопекарната. Добавете захарта, солта и

олиото. Пресейте брашното, претеглете и сипете също върху течните съставки.

Най-отгоре добавете и сухата мая. Пуснете хлебопекарната и изберете програма за основен хляб - номер 1.

Моята е Мулинекс, а за другите марки ще трябва да изберете според указанията в книжката. Ние харесваме със средно препечена коричка и така го избираме.

От брашното много зависи качеството на вашия хляб, затова използвайте хубаво брашно.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар