gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в Хлебопекарна»Пухкав бял хляб в хлебопекарна

Пухкав бял хляб в хлебопекарна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k10k4k5k5
Пухкав бял хляб в хлебопекарна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
10/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции1
"Слагаш, натискаш копчета, хапваш с удоволствие - такива рецепти обичаме"

Необходими Продукти

  • вода - 270 мл
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. (пълна)
  • суха мая - 1 ч.л.
  • брашно - 450 г (София мел класик)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко водата, за да не е студена, и сипете в хлебопекарната. Добавете захарта, солта и олиото. Пресейте брашното, претеглете и сипете също върху течните съставки.

Най-отгоре добавете и сухата мая. Пуснете хлебопекарната и изберете програма за основен хляб - номер 1.

Моята е Мулинекс, а за другите марки ще трябва да изберете според указанията в книжката. Ние харесваме със средно препечена коричка и така го избираме.

От брашното много зависи качеството на вашия хляб, затова използвайте хубаво брашно.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: