Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Пухкав бял хляб в хлебопекарна

Пухкав бял хляб в хлебопекарна

Пухкав бял хляб в хлебопекарна
Снимка: Juliya
5 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
1
"Слагаш, натискаш копчета, хапваш с удоволствие - такива рецепти обичаме"

Необходими Продукти

  • вода - 270 мл
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. (пълна)
  • суха мая - 1 ч.л.
  • брашно - 450 г (София мел класик)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко водата, за да не е студена, и сипете в хлебопекарната. Добавете захарта, солта и олиото. Пресейте брашното, претеглете и сипете също върху течните съставки.

Най-отгоре добавете и сухата мая. Пуснете хлебопекарната и изберете програма за основен хляб - номер 1.

Моята е Мулинекс, а за другите марки ще трябва да изберете според указанията в книжката. Ние харесваме със средно препечена коричка и така го избираме.

От брашното много зависи качеството на вашия хляб, затова използвайте хубаво брашно.

Ако имаш хлебопекарна, опитай и рецептите ни за козунак в хлебопекарна или това тесто за пица за хлебопекарна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте, хлебопекарната ми е старичък Мулинекс. При мен програма от 1 до 3 е за франзели. Моля, ако може дайте съвет на коя програма да правя този хляб, респ. за какъв грамаж е рецептата, че честно казано не съм в час.
04.02.2024 10:15
Анонимен
Анонимен
Хляба стана невероятен. С хлебопекарна Тефал съм и го изпекох на 4-та програма.
23.11.2023 12:38
3
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Стана супер
08.02.2023 18:00
1
Анонимен
Анонимен
Хлябът стана перфектен, но ми се развали хлебопекарната и го изпекох във фурната.
12.01.2023 21:38
2
1
Анонимен
Анонимен
Точно по тази рецепта го правя и става голям и пухкав.
Трябва да се мери всичко ,използвам везна.
Всеки път се получава.
Пробвайте и не се отказвайте.
Хлебопекарната ми е Мюхлер
23.10.2022 11:02
4
2
Анонимен
Анонимен
Никога солта и захарта не се поставят заедно в хлебопекарна. Първо е захарта заедно с маята и последно отгоре върху брашното се слага солта.
02.05.2022 13:23
12
9
1
Покажи всички подкоментари
Олга
Олга
Посъветвайте,каква хлебопекарна да си купя!
28.03.2022 20:36
1
Анонимен
Анонимен
хляба е недопечен по рецептата
15.02.2022 19:14
2
3
Анонимен
Анонимен
Това 1 кг ли е?
06.09.2021 21:51
2
2
4
Покажи всички подкоментари
Биляна Владова
Биляна Владова
Съгласна съм, че много зависи от качеството на брашното.
13.01.2021 10:43
3