Орехов Сладкиш Агнеса
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Орехов Сладкиш Агнеса

Орехов Сладкиш Агнеса

Орехов Сладкиш Агнеса1 / 4
04/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10
"Изпитана рецепта за любимия ни класически сладкиш агнеса - ще се справите ли с предизвикателството да го приготвите и вие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започнем да приготвяме сладкиша, изваждаме маслото и яйцата на стайна температура.

Включваме фурната на 180°C.

Разбиваме белтъците с миксер и им добавяме щипка сол.

С миксера разбиваме и маслото с пудрата захар до побеляване. В съд смесваме брашното с орехите.

Белтъчната смес смесваме с разбитото масло със захар и брашното, смесено с орехи, като ги редувате добавяните смеси.

Приготвяме си малка правоъгълна тава с незалепващо покритие.

Поставяме хартия и изсипваме сместа. Печем ореховия сладкиш за 30 минути.

Вадим от фурната и го оставяме да се охлади. През това време си приготвяме глазурата.

Смесваме жълтъците с пудрата захар в съд на водна баня, като добавяме и ванилията.

Охлаждаме и изсипваме върху охладения изпечен блат.

Оставяме сладкиша за около 12 часа и след това нарязваме.

Ореховият Сладкиш Агнеса е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: