Голи постни лозови сарми

Голи постни лозови сарми

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7466k2k2k7
Голи постни лозови сарми
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции4
"Истинска кулинарна еротика - голи постни лозови сарми"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Лозовите листа се измиват и нарязват на лентички (аз използвах консервирани). На ситно се нарязват зеленият лук и морковът.

Подготвените зеленчуци се слагат да се задушат в тиган със сгорещена мазнина. След като омекнат, се прибавят почистените и нарязани на дребно гъби.

След като и те омекнат, се прибавя измитият ориз. Прибавя се чаена чаша вода, след което ястието се овкусява със сол, черен и червен пипер.

За по-силен аромат, може да се прибави едно кубче гъбен бульон. След като водата се поеме от ориза, се наливат още две чаени чаши вода.

Сармите се оставят да къкрят, като периодично се разбърква до пълното увиране на ориза.

Голите постни лозови сарми са готови.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: