Средиземноморска Супа с Миди и Скариди

Средиземноморска Супа с Миди и Скариди

Средиземноморска Супа с Миди и Скариди
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 8
13/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
"Не е нужно да ходите на почива на Средиземноморието, с тази супа то ще дойде при вас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Лукът, морковът, чесънът и чушката се кълцат на много ситно или се смилат.

Зехтинът се загрява на умерен огън и в него се запържват/задушават добре всички зеленчуци. Накрая се сипва доматеното пюре и всичко се готви още 2-3 минутки.

2. През това време картофите се белят и нарязват на средно големи парчета. Слагат се при останалите зеленчуци да се запържат леко при непрестанно бъркане и се налива 1.2 л гореща вода или рибен бульон и се посолява на вкус. Вари се 15 -18 минути и се налива още бульон или вода.

3. Слагат се подправките, мидите и скаридите, без да се белят. Вари се още 5 минути и се отстранява от огъня. По желание през тези 5 минутки може да се сложи и фиде (2-3 шепички).

Супата се похлупва с капак и се оставя да престои така 20 минути преди сервиране - така морските дарове ще пуснат всичките си аромати в бульона.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: