Класическа италианска лазаня

13/04/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач392400402
"Не знаете какво е истински вкусна лазаня, докато не опитате тази класическа италианска лазаня"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 965
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката лукът, чесънът и морковът се нарязват на парченца и се задушават в зехтина, добавя се каймата и се запържва.

Добавят се белените домати и пюрето, разтворено в чашата вода, оставя се да се поизпари течността.

Добавя се зеленчуковият бульон или вода и се вари на тих огън около 45 минути. Подправя се на вкус.

За сос Бешамел се разтапя маслото и се прибавя брашното, разбърква се и бавно и непрекъснато от млякото, за да не се получат бучки. Ври до сгъстяване, посолява се и се слага индийското орехче.

Подходяща форма се намазва с масло, на дъното се слагат от соса и плънката, нареждат се кори за лазаня, сос и плънка, настърган пармезан, така се правят максимално пет реда. Най-накрая се покрива със сос Бешамел и настърган пармезан.

Пече се в загрята фурна на 250 градуса около 20 мин на средна скара.

Преди да се сервира, се оставя леко да се охлади около 10 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар