Лудо Тесто

13/04/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач392400362
"Тръгне ли да втасва, спиране няма и може да издържи до 1 седмица в хладилник "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 520
  • Преглеждания за месеца291
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топло мляко, слага се една лъжица захар и толкова брашно, оставя се, докато се появят балончета.

В купа се пресява брашното, прибавя се бакпулверът, захарта, яйцата, киселото мляко, олиото и втасалата мая. Замесва се меко тесто и се слага в намазнен плик или купа с капак.

Слага се в хладилник за 4-5 часа, но може и 1 нощ.

*Тестото може да стои до 1 седмица в хладилник.

*От тестото може да се правят пици, мекици, кифли и др.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Диляна
Диляна
26.07.2018 08:54
Тестото става уникално пухкаво.Подходящо за пици, кифлички и много други тестени вкусотии. Страхотна рецепта.
1
0
Яница Николова
Потвърждавам, наистина е чудесно тесто. Благодаря за доверието! :-)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв