gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пиде»Пиде със сирене и яйца

Пиде със сирене и яйца

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9603k6
Пиде със сирене и яйца
Снимка: Яница Николова
1 / 3
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Оставете ги италианците и тяхната пица - опитайте турско пиде със сирене и яйца и тогава ще си говорим"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко и нелепнещо тесто от съставките за тестото, втасва около 1 час.

Плънката се приготвя, като сиренето се натрошава и смесва с яйцата, нарязания магданоз.

Тестото се разделя на топки с големина на среден картоф. Разточват се на елипси, по средата се слага плънка и краищата се притискат като лодки.

Пидетата се нареждат в тава с хартия за печене на разстояние и се намазват с жълтък.

Втасват, докато се загрее фурната на 190-200 градуса, и се пекат до златисто.

Пидето със сирене и яйца е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: