Начин на приготвяне
Телешките ребърца се разрязват на порции.
В тиган със сгорещена мазнина се запържват телешките ребърца. Към тях се прибавят нарязаният на ситно лук и морковът /на колелца/.
След като се задушат, се прибавят картофите нарязани на средно големи парчета. Ястието се поръсва с брашно и червен пипер. Веднага се долива малко вода, за да не стане брашното на бучици.
Прибавят се доматите и една чаена чаша вода. Ястието се овкусява със сол и се оставя да поври около 20 мин. След това се прехвърля в тавичка, добавя се грах и се слага да се пече във фурна на 200 градуса.
За да се сготвят добре ребърцата, тавата е хубаво да се покрие с алуминиево фолио, което се маха малко преди да се извади гозбата от фурната.
Готовото ястие се поръсва с нарязан на ситно пресен магданоз.
Телешките ребърца с картофки и грах са готови.