Типово хлебче със семена в хлебопекарна

13/04/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1361137813884
"Вкусно и здравословно хлебче с помота на хлебопекарната "
Приготвяне10 мин.
Готвене130 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо367
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • хладка вода - 270 мл
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л. (равна)
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 1 ч.л. (на Йоткер)
  • типово брашно - 350 г
  • бяло брашно - 100 г
  • тиквено семе
  • ленено семе
  • сусам
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете първо хладката вода, захарта, солта и олиото. Пресейте брашното и прибавете към водата, най-отгоре поръсете сухата мая.

Пуснете хлебопекарната според вашата програма. Когато замеси и прозвучи сигнал, можете да добавите микса от семена.

След като свърши месенето и започне да запича, поръсете със семената отгоре.

Когато хлебчето е изпечено и програмата свърши, го извадете и покрийте с кърпа.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар