Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в Хлебопекарна»Типово хлебче със семена в хлебопекарна

Типово хлебче със семена в хлебопекарна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Типово хлебче със семена в хлебопекарна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
13/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Вкусно и здравословно хлебче с помота на хлебопекарната"

Необходими Продукти

  • хладка вода - 270 мл
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л. (равна)
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 1 ч.л. (на Йоткер)
  • типово брашно - 350 г
  • бяло брашно - 100 г
  • тиквено семе
  • ленено семе
  • сусам
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете първо хладката вода, захарта, солта и олиото. Пресейте брашното и прибавете към водата, най-отгоре поръсете сухата мая.

Пуснете хлебопекарната според вашата програма. Когато замеси и прозвучи сигнал, можете да добавите микса от семена.

След като свърши месенето и започне да запича, поръсете със семената отгоре.

Когато хлебчето е изпечено и програмата свърши, го извадете и покрийте с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: