gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Лесна Постна Баклава

Лесна Постна Баклава

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5053k8972k5
Лесна Постна Баклава
Снимка: Яница Николова
1 / 2
13/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"Че е постна - постна е, но е и греховно вкусна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземат се корите и се разделят на две, на всяка част, наръсва се с натрошени или смлени орехи, навива се стегнато руло.

Нарежда в правоъгълна тава, леко намазнена. Нарязва се на парчета или охлювчета, може да се поръси с канела, и се залива с горещо олио.

Така се прави до изчерпване на продуктите. Пече се в загрята фурна на 180-190 градуса до златист цвят.

Докато се пече, се прави сироп. Водата и захарта се слагат в касерола, ври 4-5 минути, маха се и се слага лимоновият сок.

Изстиналата баклава се залива с горещия сироп.

Оставя се да попие сиропа около 1 час, ако остане сироп, се сварява и пак се залива.

Сервира се охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: