Картофени кюфтета

ИвелинаИвелинаНовак1312
14/12/2012
"Сочни картофени кюфтинца, които може да поднесете с любимия си сос "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 031
  • Преглеждания за месеца1893
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • картофи - 500 гр.
  • вода - 3 - 4 чаши
  • сол - на вкус
  • масло - 30 гр.
  • яйца - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят в тенджера с 4-те чаши вода и солта.

След като са готови се заливат със студена вода. Изчаква се известно време и се обелват.

Слагат се в купа където се намачкват. В картофите се слагат маслото, 1-то яйце и нарязаният на ситно кромид.

От сместа се правят кюфтенца.

2-те яйца се разбиват. Едно по едно кюфтенцата се топват в яйце, в галета и после пак в яйце и така се слагат в тиган, където се пържат от двете страни.

Рейтинг

5 18
4 8
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ivalina Ivanova
Ivalina Ivanova
29.03.2019 22:09
много обичам , ама това пърженото така трябва да го избягвам :/
1
0
SvetlanaKamenova
SvetlanaKamenova
14.07.2016 13:00
Не липсват ли малко подправки :)))) иначе рецептата е страхотна
7
0
селена
селена
06.08.2015 12:22
ммммм вкусно любимата мии храна
2
1