gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени Тиквички»Пържени хрупкави тиквички

Пържени хрупкави тиквички

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9613k5
15/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Най-хубавите неща в живота са незаконни, неморални или ... пържени тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 - 3 бр.
  • вода - 200 - 300 мл студена
  • брашно - 200 г
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и нарязват на кръгчета или на правоъгълни парчета по дължина.

Олиото се загрява и всяко парче тиквичка се потапя първо във вода, после в брашно и после отново във вода.

По този начин брашното не прегаря и стават златисти и хрупкави.

След пържене се изцеждат на домакинска хартия и се посоляват.

Пържените тиквички се сервират със сос по избор, например млечно-чеснов сос с копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: