Начин на приготвяне
Агнешката главичка се измива, поставя се в тенджера с вода и когато тя заври, водата се излива и се сменя с нова.
Агнешката главичка се вари около 3 часа, като щом заври, котлонът се намаля на минимум.
След това тя се изважда от тенджерата и месото се обира хубаво.
Езикът и мозъкът се обелват и нарязват на средни парчета - другото месо, също.
В тиган се запържват наведнъж, нарязаните на дребно зеленчуци. Прибавя се и обраното месо, доматите и подправките. Посолява се на вкус.
След кратко запържване на сместа в тигана се добавят 2 чаши от бульона на агнешкото. Ястието се оставя да поври-около 5 минути.
След това то се излива в гювеч и се поставя във фурната.
Включвате я на 180°C и щом ястието заври, изчаквате около тридесет минути, за да се запече хубаво.
Поръсвате с магданоз и сервирате топло.
Агнешката главичка в гювеч е готова.