Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешка главичка в гювеч

Агнешка главичка в гювеч

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Агнешка главичка в гювеч
Снимка: Таня Левенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
4
"Завиждаме благородно на всеки, който ще опита тази уникално вкусна гозба"

Необходими Продукти

  • агнешка главичка - 1 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • селъри - 2 стръка
  • моркови - 1 бр
  • червени чушки - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 200 г консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • сол
  • масло - 20 г
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката главичка се измива, поставя се в тенджера с вода и когато тя заври, водата се излива и се сменя с нова.

Агнешката главичка се вари около 3 часа, като щом заври, котлонът се намаля на минимум.

След това тя се изважда от тенджерата и месото се обира хубаво.

Езикът и мозъкът се обелват и нарязват на средни парчета - другото месо, също.

В тиган се запържват наведнъж, нарязаните на дребно зеленчуци. Прибавя се и обраното месо, доматите и подправките. Посолява се на вкус.

След кратко запържване на сместа в тигана се добавят 2 чаши от бульона на агнешкото. Ястието се оставя да поври-около 5 минути.

След това то се излива в гювеч и се поставя във фурната.

Включвате я на 180°C и щом ястието заври, изчаквате около тридесет минути, за да се запече хубаво.

Поръсвате с магданоз и сервирате топло.

Агнешката главичка в гювеч е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: