gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Лесен Козунак с Квас

Лесен Козунак с Квас

ИнаИна
Помощник Готвач
4616110752
Лесен Козунак с Квас1 / 2
17/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставя се брашното в дълбока купа и оформяме кладенче, в което се слагат яйцата, квасът, прясното мляко, захарта, ванилията, солта.

Смесват се съставките, докато се получи тесто, след което се изважда и меси, докато стане гладко.

След това се добавя маслото постепенно, а след него и настъргана кора от портокал. След като се смесят с тестото, оформя се тестото на топка, поставя се в купата, покрива се с капак и се оставя за два часа да втасва на стайна температура.

След като втаса, се разделя на три равни части, оформят се на топчета, които отново се оставят да почиват и след 20 минути се разточват с ръце на три продълговати масура, които после се сплитат на плитка.

Намазнява се и се набрашнява тавичка за печене. Поставя се сплетената козуначена плитка вътре и се покрива отгоре, докато втаса.

Оставя се козунакът за още поне 4-5 часа и когато удвои обема си, е готов за печене.

Преди печене се намазва с яйце и поръсва със захар.

Пече се (без вентилатор) в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40-45 минути или до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: