Домашно овче кисело мляко

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k9k5
Домашно овче кисело мляко
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 9
16/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
7
"Вижте как да подквасите домашно овче кисело мляко - точна рецепта стъпка по стъпка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, прецедете млякото през тензух или ситна цедка. Сипете го в голяма тенджера или го разделете на две тенджери.

Задължително варете млякото на водна баня, за да не загори. Когато се вдигне, го изключете и оставете да изстине, колкото да ви трае пръста.

В компотени буркани сипете по 2 лъжици кисело мляко и разбъркайте добре, сипете прясното мляко и отново разбъркайте.

Покрийте с найлонови капачки и готовите буркани с домашно кисело мляко поставете върху вестници или торбичка.

Увийте ги във одеяла и оставете така за 3 часа, след което извадете и поставете във хладилник домашното овче кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: