gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Домашно гюзлеме с прясно мляко

Домашно гюзлеме с прясно мляко

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9603k6
Домашно гюзлеме с прясно мляко
Снимка: Яница Николова
1 / 3
17/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
"Винаги актуални, винаги вкусни - перфектните гюзлеми с прясно мляко"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънката, като сиренето се натрошава и разбърква с яйцата.

От продуктите се замесва меко тесто, ако лепне, се добавя малко брашно. Разделя се на осем части, взема се топка, разточва се много тънко, слага се плънка навсякъде. Сгъва се на плик.

Така се прави с всички части, като се редят на кърпа.

Пекат се на тефлонов или грил тиган /леко намазнен/ първо от сгъната част, после от другата.

Сервира се с напитка по желание - сок, айран, чай или др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: