Люта оряховска разядка

17/04/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач395400442
"И да знаете, че в Оряхово хич не се шегуват - щом казват, че е люта, значи наистина е люта "
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 858
  • Преглеждания за месеца514
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • люти чушки - 1 кг.
  • чесън - 500 г в непочистен вид
  • копър - 2 - 3 връзки
  • олио - 250 мл
  • оцет - 600 мл
  • захар - 400 г или на вкус
  • сол - 4 с.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушлетата се почистват само от дръжките.

Чесънът се обелва от люспите и се смила заедно с чушлетата и копъра през месомелачка или в блендер - на ситно. Прибавят се захарта, оцета, солта, олиото и се разбърква.

Малки бурканчета се пълнят и се стерилизират за 10 минути, след
като водата заври.

*Чушлетата може да се опукат леко и тогава да се смелят.

*Ако искате, сложете и сладка чушка върхар, за да не е толкова люто.

*Задължително работете с ръкавици!

*Разядката е подходяща за мариноване на месо или гарнитура към изпечено, към супи и чорба през зимата.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар