Начин на приготвяне
Овкусяваме свинското контрафиле с черен пипер и сол. Поставяме в тавичка с малко мазнина и доливаме вътре виното.
Печем за около 30-40 мин под фолио на около 180 градуса. После махаме фолиото и допичаме за още 10-15 мин.
Времето може да бъде повече или по-малко в зависимост от дебелината на месото.
Докато месото се пече, сваряваме лещата с чесъна и моркова. След като се свари, подправяме със сол, куркума, индийско орехче и кимион. Пасираме. Лично аз оставям част от лещата непасирана, но ако предпочитате, може да направите и идеално гладка смес.
Зелените подправки пасираме заедно с маслото и така получаваме билковото масло. Можем да го използваме за всякакво месо или за мазане върху различни видове хляб.
Подправките, разбира се, може да променим по наш вкус, но винаги е добре да имаме няколко кубчета билкова масло в камерата.
Сервираме место върху пюрето от лещата, а върху всяко парче поставяме от маслото.
Свинските филенца с пюре от червена леща и билково масло са много вкусни.