Грахово хлебче в хлебопекарна
Hlepčić od graška u mini pekari
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в Хлебопекарна»Грахово хлебче в хлебопекарна

Грахово хлебче в хлебопекарна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
4803k1k1k4
Грахово хлебче в хлебопекарна
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции10
"Този вълшебен аромат, който се носи от хлебопекарната, от грахово хлебче ли е?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме в блендер размразеният грах, яйцата, кокоса, лененото семе, сусамовият тахан, солта и блендираме.

Добавяме кашкавалената извара, овесените трици, бакпулверът и отново блендираме. Получава се малко по-гъстичка смес като за кекс.

Към нея прибавяме накълцаните на парченца маслини и разбъркваме с лъжица.

Намазваме бъркалките на хлебопекарната с мазнина и изсипваме сместа. Избираме програма Пълнозърнест хляб.

Преди хлебопекарната да започне да пече, при звуков сигнал поръсете отгоре с настърган кашкавал.

Ако е нужно, след приключване на програмата, включете за допичане (10 минути).

Граховото хлебче в хлебопекарна, след като изстине напълно, опаковайте в стреч фолио и съхранявайте в хладилник (трайно е 1 седмица).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: