Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Хляб с прясно мляко в хлебопекарна

Хляб с прясно мляко в хлебопекарна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Хляб с прясно мляко в хлебопекарна
Снимка: Яница Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Точната рецепта за най-вкусния хляб с прясно мляко в хлебопекарната"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 30 мл или 2 с.л. сухо
  • краве масло - 3 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 300 мл
  • брашно - 500 г пресято
  • суха мая - 1 пакетче (от 7 г)
  • Още
  • пълнозърнесто брашно - 2 - 3 ч.л.
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки се поставят в съда на пекарната.

Включва се на основна програма около 3 часа.

Може 1 час преди печене да се отвори капакът на пекарната, да се намокри и да се поръси с пълнозърнесто брашно и семена и да се направят нарези.

След изпичане хлябът в хлебопекарна се поставя на решетка да се охлади.

Хлябът с прясно мляко в хлебопекарна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: