Мекици с царевично брашно
Mekike sa kukuruznim brašnomMekitsi with Corn Flour
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Мекици»Мекици с царевично брашно

Мекици с царевично брашно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k15k11
Мекици с царевично брашно
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
27/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
7
"Можем да напишем поема за тези мекици с царевично брашно, но засега ще се задоволим с ммммммммм"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето със солта и смесете с оцета и киселото мляко.

Сложете содата и изчакайте сместа да шупне, след което налейте 60 мл олио и на части добавяйте, пресявайки двата вида брашно, бъркайки, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Тогава с ръце доомесете до гладкост.

Загрейте обилно количество олио на умерен огън и пържете мекиците до златисто от двете страни.

За да ги оформяте, намазнявайте ръцете си с олио, откъсвайте топчица тесто и я разтегляйте внимателно, тъй като тестото е крехко и лесно се къса.

При пърженето и обръщането на мекиците също бъдете внимателни и докато не се зачерви мекичката добре по краищата, не я обръщайте от другата страна, защото има опасност да се начупи.

Тези мекици са с традиционалния вкус, който познаваме, но тяхната текстура е много по- нежна, пухкава и крехка от на нормалните, които правим само от пшенично брашно.

Мекиците с царевично брашно стават много пухкави и топящи се в устата!

Поднесете ги със сладко, пудра захар, сиренце или кисело мляко и се насладете на засищаща и вкусна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: