Картофи с Агнешко и Спанак на Фурна

19/04/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф63575620845
"За Великден, за Гергьовден и за всеки път, когато искате да поканите приятелите си на вкусна агнешко "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо468
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и лападът се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тавата за печене и се задушават с малко олио и вода.

След като се задушат се поръсват с червен пипер. Прибавят се доматите, една супена лъжица брашно и половин чаена чаша вода.

Сместа се разбърква добре, след което е прибавят картофите нарязани на средно големи парчета. Ястието се овкусява със сол и се прибавя джодженът, нарязан на дребно.

Агнешкото месо се нарязва на порции и се поръсва със сол, червен, черен пипер и останлото брашно. С помощта на ръцете, подправките се втриват хубаво в месото.

Овкусеното агнешко се нарежда върху картофите. Тавата се покрива с фолио и ястието се слага да се пече във фурна на 220 градуса.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар