Оригинални Кайзер питки

19/04/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4044001013
"Един въпрос ни мъчи - кайзерът оригинални кайзер питки ли е хапвал или не "
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо313
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 6 ч.ч. пресято
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 1 1/3 ч.ч. хладка
  • прясна мая - 1/2 кубче или 7 г суха
  • мед - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 4 с.л.
  • Още
  • яйца - 1 бр., за намазване
  • маково семе - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага маята, водата, медът и се разбърква, оставя се за 5 минути. След това се добавят яйцата и брашното със солта.

Меси се до образуване на топка и се прибавя маслото, месенето продължава докато се получи меко и гладко тесто. Разстила се на масата и се сгъва на плик, после се обръща на 90 градуса и пак се сгъва така се прави още 2-3 пъти.

Поставя се в намаслена купа и се покрива със стреч фолио, втасва 30 минути. После се сгъва пак така 2-3 пъти и отново втасва 30 минути.

След като втаса се разделя на 12 части и всяка се прави на фитил дълъг 30 см., прави се възелче и краищата се подпъхват на вътре, за да не стърчат, а да се оформи на топче.

Нареждат се в тава с хартия за печене на разстояние едно от друго, покриват се с фолио и се оставят да втасат за около 1 час.

Намазват се с разбито яйце и се поръсват с мак. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за 30-35 минути, до златна коричка. Охлаждат се на решетка.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар