gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Печена Риба»Пъстърва на скара с марината

Пъстърва на скара с марината

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3083k6828593
Пъстърва на скара с марината
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
27/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции2
"Няма значение каква е вашата скара - маринатата е важна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пъстървите от вътрешностите и измийте добре. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. В дълбока купа или друг подходящ съд пригответе марината.

Зехтинът се смества с лимоновия сок и към тях се добавят накълцания лук, наситнения чесън, стръковете мащерка, розмарин и копър.

Потопете рибата в марината, завийте съда с прозрачно фолио и оставате в хладилник за 1 час.

Загрейте скарата и намажете реотаните с малко зехтин.

Изпечете рибата и от двете страни. Поднесете със свежа салата или гарнитура по ваше желание.

Пъстървата на скара с марината е готова.

Рейтинг

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: