gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с гъби, топено сирене и сметана

Пържоли с гъби, топено сирене и сметана

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7233k2
Пържоли с гъби, топено сирене и сметана1 / 5
20/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-5
"Ако трябва да изберем само едни пържоли, които да ядем до края на живота си, то определено ще са тези"

Необходими Продукти

  • пържоли - 1 кг
  • печурки - 300 г
  • олио - 3 - 4 с. л.
  • лук - 2 глави кромид
  • горчица
  • топено сирене - 1 опаковка (8 триъгълничета)
  • готварска сметана - 200 мл течна
  • бира - 1/2 в. ч.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • розмарин
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дъното и стените на съда за печене се намасляват с олиото.

На дъното се подрежда пласт пържоли, намазват се с малко горчица. Върху тях се слага нарязан кромид лук, нарязани гъби, парченца топено сирене.

Поръсва се с подправките и се полива с няколко лъжици от сметаната.

Така се подреждат няколко пласта докато се изчерпат продуктите. Сипва се бирата. Съдът се покрива с капак или фолио.

Пече се 60 минути на 190 градуса.Фолиото се отстранява и се пече още 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: