gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в Масло»Гъби Шийтаке в Масло

Гъби Шийтаке в Масло

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k7k1
Гъби Шийтаке в Масло1 / 4
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
2
"Нека сложното наименование не ви плаши - вижте как се приготвят вкусни гъби шийтаке с родно масло"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват внимателно със суха кърпа или салфетка без да се нараняват. Не се мият под вода. Те са култивирани и растат върху дървени трупчета, затова са чисти.

Отстранява се пънчето. Нарязват се на филийки около 5 мм. и се запържват в сгорещеното масло при често разбъркване.

Щом добият златист цвят се свалят от котлона и се прибавят наситнените пера зелен лук. Гъбите в масло се сервират горещи.

Пресни гъби Шийтаке могат да се закупят от магазинната мрежа. Основната им консумация е в Япония и Китай.

Също така гъбите Шийтаке носят и друго наименование, императорска гъба, защото в древни времена тази гъба основно се е приготвяла за императорското семейстово.

Тя е символ на здраве и дълголетие, съдържа изключително много минерали и витамини. В миналото тя е била само диворастяща, но днес вече е основно култивирана.

Отличават се с различен аромат и масленост и са невероятно вкусни. Винаги се приготвят само с масло.

Гъбите Шийтаке в Масло са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: