Марсилска Торта

22/04/2018
Анонимен
отАнонименМастър Шеф72269645151
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
  • Преглеждания общо24
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за блата се измесва тесто до топка. Дели се на 10 бр. равни парчета. Всяко парче тесто с точилка се разточва върху хартия много тънко, около 2 мм. Надупчват се с вилица.

Пече се на 180-190 градуса за няколко минути, не бива да прегарят и затова се следят непрекъснато.

Изваждат се и се охлаждат напълно.

КРЕМ
Загрява се млякото. Разбърква се брашното, какаото и ванилията. Разтварят се в малко студено мляко и се изсипва в горещото мляко и при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка се сварява гъст млечен крем.

Сваля се от котлона, прехвърля се в купа, покрива се с фолио, за да не се получи капаче и напълно се охлажда.

Маслото се разбива със захарта с миксер до крем. Лъжица по лъжица се прибавя студения млечен крем.

Всяка платка от тестото се изравнява предварително до перфектен кръг и се намазват с крема. Отвън се измазва с останалия крем.

За декорация може да се ползват смлени орехи, бадеми и кокос. Полепват се отстрани на тортата.

Тортата се оставя за няколко часа в хладилник и след се нарязва на тортени парчета.

По избор може да се приготви шоколадов ганаш и да се залее тортата, тогава смлените орехи, бадеми и кокос се поставят отгоре, в средата на тортата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар