Кюфтенца със сос Бешамел

21/04/2018
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваЧирак61844431
"Не е честно тези сочни кюфтенца да свършват толкова бързо, всички искат да ги опитат, че и за допълнително питат "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 303
  • Преглеждания за месеца525
  • Преглеждания за седмицата94
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се прави като всички съставки се смесват в купа, като лукът е наситнен, а филията хляб е накисната във вода.

Сместа се бърка добре и от нея се оформят кюфтета с големината на орех или малко по-големи - въпрос на желание.

Подреждат се в малка тавичка- в случая съм използвала капака на йенската тенджера.

Бешамелът се приготвя като в тенджера се загрява малко олио и се разтопява маслото. След което се добавя брашното и се запържва добре.

Когато е готово се изсипва в предварително кипнатото мляко и се бърка, докато се сгъсти. Подправя се с подправките. Кюфтенцата се заливат с бешамела и се поръсват обилно с кашкавал.

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна до пълна готовност. Накрая се поръсват с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар