gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Плодова Торта с Бишкоти и Сметана

Плодова Торта с Бишкоти и Сметана

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
9049k2k9k10
Плодова Торта с Бишкоти и Сметана
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
22/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Тази торта е направена, за да бъде споделена с приятели, съгласни ли сте с нас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва във вода и се оставя настрани докато набъбне. През това време се смесват заквасената сметана, киселото мляко, захарта и ваниловата захар.

Разбъркват се с телена бъркалка до гладка смес. Набъбналият желатин се втечнява на водна баня и след като се охлади леко се прибавя към крема. Сместа се разбърква отново.

Тортата се приготвя във форма с подвижен борд. На дъното на формата се слага хартия за печене. Бишкотите се потапят за кратко или напръскват с прясно мляко.

Част от тях се нареждат изправени по стените на формата, друга част се покрива дъното на формата. Слага се от приготвеният крем, а отгоре върху него се нареждат нарязани на филийки ягоди.

Те се покриват отново с крем. След това се редят втори слой бишкоти и се завършва с крем.

Тортата се оставя в хладилник за да стегне. Преди сервиране отгоре се декорира с плодове по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: