Пълнени Арабски Питки с Кайма

22/04/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4548912835
"Гениално - нещо като супер сандвичи с кайма, приготвени с много любов у дома "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо844
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 400 г
  • питки - 8 бр. арабски
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • кашкавал - 150 г настърган
  • олио - 2 с.л.
  • подправка за дюнер - 1 с.л. (продава се в арабските магазини, но всеки магазин си я приготвя и няма посочени съставките)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура и запържете каймата, като я направите на трохи, чрез разбъркване около 15 мин.

Подправете с подправката за дюнер. Пържете още около 10 мин. или до готовност на каймата.

Отцедете мазнината. В плосък тиган, загрят на умерена температура, на котлона поставете една от арабските питки и поръсете с кашкавал.

Сложете от каймата и 1 с.л. заквасена сметана. Отгоре поставете друга арабска питка.

Печете от двете страни по около 3-4 мин. Нарежете на триъгълници и сервирайте със салата по желание.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар