gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Тесто за погача, замесено в хлебопекарна

Тесто за погача, замесено в хлебопекарна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k9k5
Тесто за погача, замесено в хлебопекарна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
22/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Страхотно тесто, за замесването на което дори няма да се изцапате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Първо разбийте яйцето с киселото мляко, като към млякото прибавете щипка сода. Сипете и топлото прясно мляко към тях, хубаво разбийте.

Сипете сместа в хлебопекарната и добавете захарта, олиото и солта. Пресейте брашното и прибавете към течните съставки.

Най-отгоре поръсете сухата мая и включете на програма Тесто. След като се замеси тестото, спрете хлебопекарната и извадете тестото.

Намажете купа с олио и сложете тестото, покрийте с найлонова торба и оставете да втаса ако ще работите веднага, а можете да го приберете в хладилник и да оформите питката на другия ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: