gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Разкошен Шоколадов Флан

Разкошен Шоколадов Флан

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k8k1
Разкошен Шоколадов Флан
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9ВИДЕО
15/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене130 мин.
Общо145 мин.
Порции6
"Понякога всичко, от което имаме нужда, за да се почувстваме щастливи, е разкошен шоколадов флан"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 4 бр.
  • какао на прах - 3 с.л. с връхче /100% натурално/
  • ванилия - 1 шушулка
  • портокалова кора - от 1/4 плод
  • ромова есенция - 2 капки
  • захар - 160 г
  • За портокалов карамел
  • сок от портокал - от 1/2 плод
  • захар - 100 г
  • За гарниране
  • сметана - по желание бита
  • портокалови корички - захаросани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото със шушулката ванилия - цепната и капките ром. Оставете го да покъкри на слаб огън, за да се ароматизира добре, и после го отстранете да поизстине.

Разбийте яйцата с телена бъркалка заедно със захарта и какаото. Трябва да станат течни, но никога на пяна или пухкав крем, затова не е препоръчително да го правите с миксер.

Сипете ги при млякото, от което сте отстранили ванилията и портокаловата кора и разбъркайте добре.

За карамела смесете захарта с портокаловия сок и поставете на огъня, докато добие златист цвят.

Разлейте по дъното на огнеупорни чашки и оставете леко да изстине.

Налейте шоколадовата смес върху карамела и поставете във тавичка със студена вода, така че нивото ѝ да достига до половината на чашките.

Печете така вкусния крем карамел на водна баня на 130°C 1 час - час и половина или до суха клечка. От време на време слагайте кубчета лед във водата.

Готовите фланове оставете да изстинат и приберете за 2 часа в хладилник, преди да сервирате.

Поднесете този разкошен десерт със захаросани портокалови корички или такива от сладко. По желание гарнирайте разкошния шоколадов флан с бита сметана.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 15
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: