Начин на приготвяне
Рибата се измива, изчиства от люспите, вътрешности и хриле. Оставя се цяла.
Смесват се ароматните подправки и с тях се натрива рибата отвън и отвътре. Лукът се нарязва на колелца, лимонът на полукръгчета.
Картофите се белят и режат на жулиени. Разбъркват се със сол и сметана.
Намаслява се гювеч или форма от огнеупорно стъкло и върху хартия за печене
се нареждат колелцата от лук и върху тях се поставя рибата, леко се полива с разтопено масло и бульон и се поръсва с галета. Правят се няколко разреза и се поставят парчета лимон.
Отстрани се нареждат картофите. Пече в предварително загрята фурна, на средна температура, за около 40 мин.
Украсява се по желание и фантазия.
Коментари